lunes, 7 de noviembre de 2011

CGT i CCOO rebutgen la campanya de premsa contra els treballadors de RTVV

La direcció de RTVV, amb la col·laboració del diari El País, intenta traslladar als treballadors la seua responsabilitats en la mala gestió de la ràdio i la televisió públiques dels valencians

El director general de RTVV López Jaraba i altres directius, que s'emparen en un anonimat covard, utilitzen un article del diari El País d'este dissabte per a tornar a llançar sobre els treballadors de les nostres empreses les culpes de la situació econòmica que viu RTVV. Pretenen ocultar així les seues responsabilitats en l'afonament de l'empresa fins a la quota més baixa d'audiència i a nivells ínfims de credibilitat i la participació en una direcció corrupta -Jaraba és copartícep de la gestió de Pedro García i Vicente Sanz-. Però, el que és més greu, estan preparant el terreny per a fer-nos culpables als treballadors després de les eleccions generals del 20-N amb retallades de personal, empitjorament de les condicions laborals i una possible privatització de les àrees rendibles de RTVV. Tot des de les pàgines d’un diari de PRISA, un grup que en el seu moment ja va intentar optar a la privatització il·legal de Canal 9, i que en els últims mesos ha venut la major part de les seues empreses de televisió i ha acomiadat més de 2.500 treballadors.

Davant d'este atac als treballadors, CCOO i CGT volen aclarir algunes de les falsedats o mitges veritats amb que es pretén intoxicar l'opinió pública.

- RTVV és un grup de mitjans públics nascuts pel consens autonòmic que té una funció social més important que mai, la de promoure la llengua pròpia i la cultura dels valecians. L'aparició de la TDT ha multiplicat per 40 l'oferta de televisió en castellà, mentre que les emissions en valencià es limiten a les que oferim a través dels nostres canals. És la direcció amb el seu sectarisme i el menysteniment del valencià -una llengua que alguns directius “enxufats” per Jaraba ni entenen- els qui estan generant una desafecció amb el poble valencià que els treballadors volem revertir.

- Els treballadors de RTVV posen en antena cada dia l'emissió de tres canals de televisió i dos de ràdio, amb els quals els treballadors podem oferir un producte d'excel·lent qualitat a la ciutadania, si no ens ho impediren els nostres directius, preocupats únicament amb servir al govern autonòmic del PP i a interessos econòmics externs a RTVV. Les nostres plantilles no es poden comparar sistemàticament amb les de les televisions privades ja que aquestes subcontracten quasi tots els treballadors. La major part dels treballadors que fan Antena 3, Telecinco o la Sexta no consten com a empleats d’eixes empreses. Les sinèrgies de RTVV permeten, per exemple, posar en marxa el Canal 9/24 amb menys dels 400 treballadors que feien CNN+ -acomiadats tots per Telecinco, que no va tindre en compte el dret a la informació dels ciutadans i ho va substituir per Gran Hermano-, i amb moltíssims menys que el canal 24h de TVE.

-CCOO i CGT porten plantejant des de fa molts anys, incloent la negociació de l’últim conveni col·lectiu, un pacte per la producció pròpia que permeta aprofitar més els nostres recursos materials i les capacitats dels treballadors. Tot això incrementant la col·laboració amb la industria audiovisual valenciana i la del doblatge, un sector privat als quals els nostres directius han afonat. La direcció de Pedro García, Vicente Sanz i López Jaraba van menysprear en tot moment les nostres propostes i van assegurar que la programació i l’organització del treball era cosa d’ells i només d’ells. Ja hem vist com ho han fet i els resultats que han obtingut: la menor quota d’audiència i la menor quota de credibilitat de la història dels nostres mitjans.

- L’empresa falseja la realitat imputant als costos laborals els problemes de viabilitat futura de RTVV. Els successius informes de la Sindicatura de Comptes han apuntat sobretot a l’excessiu cost del pagament del deute i a la compra de drets audiovisuals per damunt de cost de mercat la catastròfica situació econòmica de la nostra empresa. Només als equips de futbol valencians, els partits dels quals no podem emetre, RTVV els ha pagat l’equivalent al salari de tots els treballadors durant quatre anys. El cost de les retransmissions de la Fòrmula 1 el desconeixem perquè Jaraba el manté en secret, com els contractes amb TECONSA investigats per la policia en el cas Gürtel.

- El més terrible de l’article del diari El País, però, és que un directiu s’amague en l’anonimat per a acusar els treballadors de les nostres empreses de no complir amb les seues obligacions laborals. L’empresa té capacitat, a través justament del conveni col·lectiu de sancionar qualsevol conducta irregular i així ho ha fet amb qualsevol treballador que no ha complit els horaris o no ha fet correctament la seua feina. Tot amb una excepció, la direcció de López Jaraba i Juan Prefaci, a l’únic que no van sancionar va ser a Vicente Sanz, per a qui la justícia demana 10 anys de presó per abusar sexualment de tres companyes. No seria gens estrany que el directiu que s’amaga sota l’anonimat covard en El País l’haguera nomenat el mateix Sanz, ja que Jaraba ha mantingut o inclús promogut a l’equip de l’exsecretari general.

CCOO i CGT insisteixen que els treballadors no som els culpables de la gestió nefasta de la direcció de RTVV i, a diferència d’altres, no admet que un ERO siga inevitable per fer-nos pagar responsabilitats que no són nostres. Així ho traslladarem a l’opinió pública, als diaris que intenten intoxicar en connivència amb els nostres directius, i a tots els fòrums de negociació on el nostre sindicat té presència, incloses les meses de negociació amb la Generalitat. Si RTVV té un problema són els seus directius, que haurien de ser destituïts de forma immediata per la seua ineptitud. El president Alberto Fabra, si realment vol millorar el funcionament de la nostra empresa hauria de començar per escoltar els treballadors que la volem fer, d’una vegada per totes, viable i amb gran rendibilitat social per al conjunt dels valencians.
 
Si vols llegir íntegre l'article al que fem referencia açí ho tens:
 
http://www.elpais.com/articulo/espana/hay/cargar/elpepiesp/20111105elpepinac_28/Tes

No hay comentarios:

Publicar un comentario