miércoles, 22 de febrero de 2012

Comunicat de l’IES Lluís Vives de València

CGT-RTVV recolza i es fa ressò del comunicat de premsa que l'Assemblea del professorat, pares i alumnes de l'IES Lluís Vives de València va publicar ahir.

L’assemblea del professorat, pares i alumnes de l’IES Lluís Vives de València vol fer constar el següent:

El dimecres dia 15 de febrer, en les proximitats de l’institut, es va produir una violentíssima i desproporcionada actuació policial contra un grup d’estudiants concentrat fora del centre educatiu per a protestar contra les retallades en Educació. N’eren entre 30 i 40 alumnes manifestant-se pacíficament; i el resultat de l’actuació policial fou de diversos alumnes ferits i contusionats, i fins i tot un detingut, lesionat, emmanillat i portat a la comissaria de Sapadors. Aquestes actuacions violentes, desproporcionades i fora de qualsevol lògica democràtica contra adolescents i menors, tractats com a delinqüents, s’han produït també al llarg del dijous, divendres i dilluns següents, tant al voltant de l’IES Lluís Vives com al carrer Colom, la Gran Via Ferran el catòlic i prop de la Comissaria de Sapadors.

Com a assemblea conjunta, expressem la nostra més enèrgica repulsa a aquesta mena d’actuacions, que sens dubte s’emmarquen en els intents reiterats de les nostres autoritats per tal de desprestigiar l’ensenyament públic i criminalitzar-nos a tots els que estem compromesos com a professors, personal no docent, estudiants i famílies en la dignificació de l’educació pública.

Per altra banda, manifestem el nostre rebuig més absolut davant les insidioses paraules del diari ABC, del dissabte 18 de febrer, on s’afirmava, entre d’altres declaracions ofensives per a la nostra tasca docent, que “los profesores habrían garantizado el aprobado a quienes tomaran parte en las manifestaciones, sin tener en cuenta tampoco las faltas de asistencia que están obligados a computar”.
Així mateix, volem fer arribar la nostra solidaritat i el nostre suport incondicional a les famílies i a totes les persones agredides, físicament i moralment, per aquesta incomprensible i consentida fúria policial. Igualment, volem desmentir les declaracions del Cap de Policia que diu que “hay cinco policías heridos” per agressions d’estudiants, mentre que diu que “las lesiones de los estudiantes son debidas a caídas o tropiezos”; cosa que les imatges i videos desmenteixen categòricament.

Amb tot açò, exigim la dimissió de la Delegada del Govern, del Cap de Policia Nacional de la ciutat de València i del ministre d’Interior, així com exigir responsabilitats a l’Alcaldessa de València.

Durant els propers dies, els nostres esforços més immediats estaran dedicats a recomposar l’estabilitat psíquica i emocional del nostre alumnat i de les seues famílies. Però, sense oblidar-nos de denunciar formalment aquestes actuacions i reclamar responsabilitats penals i polítiques per als qui han promogut aquest despropòsit.

A més a més, continuarem denunciant, sempre des de la legalitat i pacíficament, els atacs als serveis públics i la defensa dels menors agredits i detinguts –i particularment a l’educació pública– així com la criminalització que els governants intenten fer dels seus empleats per desprestigiar-los.

València, 21 de febrer de 2012

1 comentario:

  1. Crónicas de Spainlandia:

    160 policías de 190 fueron suspendidos en ortografía. Para “jolpear” el verbo no sirve... PP: Oyarzabal suspendió todas las asignaturas y no pasó BUP, por fin saltó al ruedo el payaso, Luis Bárcenas es Luis Bárcenas... Podrán cortar todas las flores, pero no podrán detener la primavera. Directores de Servicios Sociales: si no se actúa habrá “suicidio social”. Centro de salud lleva tres semanas sin calefacción. IES Buero Vallejo se queda también sin gasoil. POLICIA ARREBATA partes de lesiones en el HOSPITAL DE VALENCIA a los agredidos. El objetivo es criminalizar la lucha por la escuela pública. Los libros dan miedo y hacen retroceder a las porras en la #PrimaveraValenciana. De la brutalidad económica a la brutalidad represiva. Galiza: REPARTO DE ALIMENTOS . Hallan muerto a un indigente en Cádiz... [Police in Spain accused of beating students. Espagne: violences lors d'une manifestation contre la rigueur a Valence. Schülerdemo gegen unbeheizte Schule brutal aufgelöst]... Pulsar "Entrar" en:

    http://aims.selfip.org/spanish_revolution.htm

    ResponderEliminar