viernes, 18 de mayo de 2012

Primera reunió de la Generalitat amb el Comité d'Empresa

Després de quasi cinc messos sense dir ni pío, ahir per la vesprada la Generalitat va convocar als representants de tots el sindicats representats al Comité d'empresa a una reunió amb Cristina Macías, la secretària autonòmica de Presidència. De lo que es va dir en la reunió, a la que també va acudir Juan Prefaci secretari general de RTVV, el Comité ha pactat el següent comunicat conjunt.


"La primera reunió formal amb un representant de la Generalitat per a parlar sobre el futur de RTVV, mig any després què el Comité la sol·licitara, no ha servit per a aclarir el nostre futur laboral ni per a calmar l'angoixa que sentim tots els treballadors de la radiotelevisió pública valenciana. La Secretària autonòmica de Presidència, Cristina Macías, s'ha limitat a comunicar alguns dels canvis de la futura llei de RTVV, que el ple del Consell aprovarà hui divendres i que pretén tindre ratificada en les Corts abans que acabe el període de sessions.
La trobada s'ha produït després de mesos de mobilització al carrer i en els centres de treball i d'aconseguir un compromís, el passat 30 d'abril, per part del vicepresident José Ciscar d'informar-nos sobre el nostre futur laboral. No obstant això, Cristina Macías, no ha aclarit cap dubte, i només ha justificat l'acomiadament de treballadors per la conjuntura econòmica i per les obligacions de dèficit que imposa el govern central. Macías ha reconegut la gran complexitat jurídica del procés, que està alentint-lo més del previst, i les dificultats pressupostàries per portar-lo endavant.
En la reunió amb la Secretària de Presidència ha estat present, a petició de la Conselleria,  el Secretari General de RTVV, Juan Prefaci, a pesar què el vicepresident José Ciscar ens havia assegurat que l'ERO estaven preparant-lo directament la Generalitat i la firma Garrigues. Davant de Prefaci, el Comité d'Empresa ha reiterat que els problemes de RTVV no són laborals sino de mala gestió i de pràctiques corruptes, com les que han dut Pedro García a l'Audiència Nacional. Per això hem demanat un relleu en la direció de les nostres empreses i un canvi de model de gestió que aposte per la producció pròpia, la pluralitat informativa, el valencià, i la promoció de la industria audiovisual valenciana. També hem recordat que l'externalització de la producció no comporta estalvi per als ciutadans, com ho demostra el cost d'altres radiotelevisions autonòmiques de model privatitzat. A més  hem demanat que s'estudien alternatives de reducció de costos laborals, que no passen per l'acomiadament de treballadors.
El Comité ha anunciat que farà arribar les seues propostes al Consell i als grups parlamentaris, per a millorar la futura llei de RTVV, i la Secretària de Presidència s'ha compromés a estudiar-les. També li hem anunciat que els treballadors continuarem amb la mobilització, que considerem justa, per a reivindicar els nostres llocs de treball i una RTVV al servei de tota la ciutadania."

No hay comentarios:

Publicar un comentario