miércoles, 17 de abril de 2013

Carta del Comité d'Empresa a Rosa Vidal



Sra. Rosa Vidal:
  
El Comité d’Empresa li reitera la petició d’una entrevista urgent que ja li vam fer arribar en el moment del seu nomenament, el 28 de març. Considerem que la data del 30 d’abril que ens ha donat està massa llunyana en el temps per a la situació que vivim els treballadors de RTVV. La mateixa setmana que vosté va aterrar a Burjassot van ser acomiadats una vintena de companys.

Considerem que la situació laboral dels treballadors d’esta empresa hauria de ser prioritària per a vosté donada la situació que estem vivint. Els treballadors som els únics que hem pagat la desfeta de la gestió nefasta i corrupta que ha portat esta empresa a la ruïna. Vosté, en canvi, convoca una reunió un mes després de la seua arribada mentre, en paral.lel, fa declaracions a la premsa sobre qüestions que afecten el conjunt dels treballadors i de les quals ens enterem a través dels mitjans de comunicació, cosa que ha generat una gran inquietud i malestar.

Li recordem que el Comité d’Empresa hauria de ser l’interlocutor amb la direcció sobre qüestions laborals, i que contra l’Expedient de Regulació d’Ocupació hi ha presentades quatre demandes col.lectives i centenars de demandes individuals. Li demanem que, abans d’efectuar declaracions en este sentit, reunisca el Comité d’Empresa i ens explique els seus plans. De la mateixa manera, volem saber si les seues paraules tenen el suport del govern valencià, ja que les contradiccions entre les seues paraules i les del vicepresident del Consell no fan més que augmentar el neguit entre els treballadors, ja prou afectats per la situació.

Igualment, li sol.licitem informació sobre el contracte-programa del que depén el futur d’esta empresa i dels seus treballadors, i sobre el quals també hi ha informacions creuades. Considerem que el servei públic d’esta empresa pública no pot dependre d’empreses privades, com Garrigues, i reclamem el nostre dret a ser informats i a dir la nostra.

També li traslladem la nostra sorpresa pel nomenament de càrrecs que està efectuant des de la seua arribada. Volem expressar-li que el nomenament de persones com la seua cap de gabinet, Sonia Miralles, no ens sembla adequada i se situa en les antípodes dels desitjos de pluralitat i consens amb què vosté assegura que vol portar esta casa. Li recordem que RTVV té magnífics professionals especialitzats en ràdio i televisió, molts dels quals han sigut despatxats, capaços de desenvolupar una tasca de consens en esta empresa. 
De la mateixa manera, considerem que resulta innecessari contractar periodistes de fora de RTVV quan esta casa té magnífics professionals del periodisme i acaba de despatxar-ne desenes d’ells. Contractar quan s’acaba de despatxar ens sembla una manca de sensibilitat cap a la situació que vivim els treballadors d’esta casa i continua en la línia de malbaratar els diners públics.

Sobre la resta de nomenaments, ens remetem a les paraules que este comité d’empresa ha tingut ja en moltes ocasions cap a la tasca de Salud Pedrós o Núria Romeral.

En els pròxims dies li farem arribar una llista de temes que volem abordar en la reunió del dia 30 d’abril, entre elles el plus conveni, i li reiterem que no ens sembla adequat que vosté haja parlat de l’ERO amb la premsa abans que amb el Comité d’Empresa ni que acudisca a la Comissió de Control de RTVV a les Corts sense haver escoltat els representants dels treballadors sobre esta qüestió.

Li recordem que esta és una empresa pública, obligada a complir un servei públic del que desconeixem quins plans té. Li demanem diàleg i consens per evitar sobresalts i malentesos. Rebre el Comité d’Empresa amb voluntat d’escoltar és un bon inici.

                                                                                              Atentament


                                                                      
                                                                       Salut Alcover
                                                           Presidenta del Comité d’Empresa 

No hay comentarios:

Publicar un comentario