martes, 21 de enero de 2014

HUI NO COMENÇA EL ERO

Hui hem assistit a la reunió protocol·lària d'anunci per part de l'empresa que farà un ERO. Aquesta reunió d'anunci de l'ERO és ​​una figura implantada per la reforma de la reforma laboral... cal veure en què s'entretenen alguns. L'empresa ens ha lliurat la comunicació d'inici del procés i a partir d'ara hi ha al menys un plaç de 7 dies per a que comencen els 30 díes que estableix la meravellosa reforma laboral. L'empresa ha deixat entrevore que aquest plaç es pot allargar algún dia més, per la cual cosa encara no sabem quan començaran les negociacions.

De tota manera ha servit perquè conegam el personal de KPMG (o es KH7?). Són com els de Garrigues, però sense Avelino, i ens han tornat a dir alló tantes voltes escoltat de "yo no tengo nada que ver con el anterior ERE". També hem conegut als dos liquidadors que no apareixen per la casa. Res de nou i més del mateix.

Una vegada complit el tràmit del inici del procés, hem aprofitat per a preguntar-li als liquidadors quan pensen solucionar els temes que encara tenen pendents (salaris de tramitació, cotizacions a la Seguretat Social, reclamacions als treballadors per part del SEPE, errades en la nómina de Desembre, plussos pendents de percebre, permetre l'accés als treballadors per a que arrepleguen les seues pertenències....) i la resposta ha segut la mateixa: estamos trabajando en ello. Després de molt insistir hem aconseguit el compromís de que la setmana vinent ens convocaran a una reunió on ja ens podrán donar dades més concrets i solucions, perque recordem que molts treballadors ja están rebent cartes del SEPE on els donen un mes de temps per que tornen els diners cobrats.

Poques qüestions més a comentar, llevat de que davant la nostra insistència per a que no es faça el segon ERO sense acabar el primer i de que es cumpleixca la sentència del TSJ, Pablo Bernal, el que portava la veu (de fet es l'únic que ha parlat) per part de KPMG, ens ha afirmat rotundament que els dos EROS no son imcompatibles i que es pot fer el segon sense tancar els nombrosos empastres que han deixat les succesives direccions d'aquesta casa. Aixó ho anirem veient. La experiència que portem ens fa crear esperançes de que claven la pota com han fet fins ara.

A mesura que vagen eixint novetats anirem informant, pèro els negociadors, els liquidadors i la banda del empastre han de tindre clar que no se ho anem a possar gens fácil, com hem fet fins ara.

El millor del matí, sense dubte, ha estat l'assemblea convocada pel Comitè d'Empresa, que ha estat seguida per un gran nombre de gent, malgrat el tracte que la empresa ha donat als treballadors que han donat més de vint anys per aquesta casa. Com si fora la antiga Stasi alemanya, la Policía Autonómica ha bloquejat les portes de entrada i a controlat els treballadors perque ningú entrara dins l'edifici, en un gest més de mal gust i maltracte cap als treballadors (recordem que encara ho son). Lamentable, pero no esperavem menys d'aquesta gentola, mercenaris del president Faba.

El Comitè d'Empresa s'ha pronunciat sobre la importància que tindrà el suport de companyes i companys en els pròxims mesos. S'ha demanat un suport incondicional i majoritari a tots els actes reivindicatius que es convoquen i s'ha recordat que les dues pròximes concentracions a la plaça Manises Una será divendres a les 12:00, tot i que s'ha demanat que s'acudeixca amb anterioritat ja que a les 11 hi ha una altra concentració sobre la dependència i els serveis socials. L'alta el proper dia 29 a la mateixa plaça Manises a les 19:00 hores, per recordar a tots els ciutadans que fa exactament dos mesos els van robar la seua Ràdio i Televisió Públiques .

No hay comentarios:

Publicar un comentario