jueves, 28 de mayo de 2015

Els liquidadors de RTVV comprometen despeses per valor de 271.000 euros abans del canvi al Consell

COMUNICAT DEL COMITÉ D'EMPRESA DE RTVV

La mala gestió patrimonial pot provocar pèrdues superiors als 3 milions d’euros


El Comité d’Empresa de RTVV denuncia que l’actuació  de la comissió liquidadora al capdavant de la societat pot comportar-li al nou Consell una despesa extra de 271.000 euros. A esta quantitat es podrien sumar danys per valor superior als 3 milions d’euros en equipament tècnic essencial


La Comissio Liquidadora té previst adjudicar dimarts 2 de juny el Servici de gestoria contable, fiscal i laboral per a dur a terme la liquidació de l’Ens RTVV i de RTVV SAU. El cost puja a 121.000 euros i no està prevista la claúsula de rescissió en cas de revertir-se el procés.

Este servei s’adjudica partint de la previsió que a partir del 30 de juny les dos entitats van a deixar de tindre treballadors. Ara bé, si el nou Consell revertira eixa situació, el seu cost seria innecessari, ja que els propis treballadors del servei econòmic de RTVV SAU serien qui asumirien els treballs que ara es volen adjudicar al servei de gestoria comptable.

Altra despesa afegida en este sentit són els 15.000 euros  que costarà l’externalització del manteniment informàtic del sistema SAVIA fins a finals d’any. La renovació del contracte a partir del 31 de desembre encariria més encara esta partida. La recuperació de RTVV convertiria en innecessària esta despesa.

Més surrealista encara és pagar 40.000 euros per desmuntar i traslladar des del Centre de Produccions de Programes d’Alacant fins a Burjassot tot el material tècnic i mobiliari, tenint en compte que la recuperació de RTVV implicaria tornar el material a Alacant, per altres 40.000 euros.

ANY I MIG DE NEGLIGÈNCIA EN LA CUSTÒDIA DE LES INSTAL·LACIONS

La gran incògnita al Centre de Produccions de Programes de Burjassot és saber en quin estat es troba l’equipament tècnic esencial. Des de la nit del tancament, el 29 de novembre de 2013, el control central està precintat. La Comissió Liquidadora mai ha permés l’accés, ni a experts aliens ni als tècnics de  RTVV, per determinar si la maquinària està en bon estat i es pot reutilitzar. L’última volta que es va abandonar el control central les llums d’alarma estaven enceses. A l’espera d’un examen exhaustiu, els experts asseguren que una mala conservació durant estos 18 mesos podria traduir-se en danys per damunt dels tres milions d’euros.

Eixa actuació ha impedit que la Comissió Liquidadora haja pogut presentar en temps i forma un inventari complet i tancat de les instal.lacions i del seu contingut, tal i com exigeix la Llei de Societats de Capital , en el seu article 383.

Per tant, la Comissió Liquidadora de RTVV s’arrisca a respondre davant el futur Consell d’una falta de custòdia del patrimoni que havia de salvaguardar. 
El Comité d’Empresa adverteix als liquidadors que, en virtut de l’article 397 de la llei de Societats de Capital, “seran responsables davant els socis i els creditors de qualsevol perjudici causat amb dol o culpa en desempeny del seu càrrec”.


El Comité d’Empresa exigeix que es paralitze la liquidació en consonància amb la falta de legitimitat de la Comissió Liquidadora,   que s’en deriva dels resultats electorals, atés que les forces que opten a governar tenen en comú la seua voluntat de recuperar el servei públic de ràdio i televisió.






No hay comentarios:

Publicar un comentario