miércoles, 7 de octubre de 2015

RECUPEREM EL 9 D'OCTUBRE, RECUPEREM RTVV. Comunicat del Comité de Empresa de RTVV davant el 9 d'Octubre



Els valencians, per segon any consecutiu, ens trobem sense ràdio i televisió pública i ho estem  perquè l'anterior govern de la Generalitat va decidir tancar-la de forma unilateral i arbitrària. Este 9 d'Octubre és un dia molt oportú per recordar aquest fet i remarcar que, més enllà del que ha sigut o ha deixat de ser Ràdio 9 i Canal 9, el seu tancament va significar  una renúncia explícita i conscient a exercir quotes d'autogovern establertes al nostre Estatut d'Autonomia. També ha sigut un atac directe contra la nostra llengua que ha esdevingut pràcticament clandestina en els mitjans de comunicació i un pal en les rodes de la vertebració del nostre territori.

Trist balanç el del PP al capdavant de RTVV: una gestió corrupta, una fallida econòmica alimentada a través d'iniciatives irresponsables i la confusió sistemàtica de la informació amb la propaganda i dels interessos públics amb els interessos partidistes.

Enguany,  les urnes han fet fora els que han enfonsat el país, però els problemes que han generat estan ben a la vista. Per això, este 9 d'Octubre necessàriament ha esdevingut una festa especialment reivindicativa per reclamar la nostra dignitat com a poble. Perquè sense un finançament just, una llengua respectada, uns mitjans de comunicació que siguen espill de la nostra societat  i un autogovern vertebrador, no hi ha dignitat possible ni futur per al nostre poble. 

Els ex treballadors de  Canal 9 i Ràdio 9 ens trobem en una situació idònia per comprendre el que ha sigut el desgovern dels darrers anys. Perquè el malbaratament de diners públics i la megalomania supèrflua els hem patit  en la nostra doble condició de  valencians i treballadors de RTVV. Perquè la corrupció i el cobrament de comissions indecents també han estat a l'ordre del dia a la nostra empresa. Les mateixes trames que escandalitzen els valencians, com ara la Gürtel, són les que han saquejat RTVV. I el banquet on seuran els polítics corruptes per respondre de les seues malifetes són els mateixos on seuran ex directius  per respondre de les seues. I de tot això, ni els valencians ni els treballadors de RTVV són els culpables, sinó les víctimes.

Ara és el nou govern qui té l’obligació política i moral de desfer les barbaritats socials i laborals del govern del Partit Popular, sense excuses ni dilacions. El Comité d'Empresa és conscient de la difícil situació que afronta el nou Consell i estem disposats a fer el possible per  tal que els partits que li donen suport puguen complir el seu compromís electoral de reobrir RTVV.  I anem a fer-ho sabent que no tots els ex treballadors podran formar part de la plantilla final , sabent que assolir un servei públic digne i de qualitat com el que els valencians ens mereixem ens portarà un temps, tot i que és urgent respondre a aquesta necessitat, i sabent que estem davant d'un projecte que haurà de ser innovador i allunyat d'inèrcies anteriors. 


Però deixant clar també que no anem a renunciar als drets que ens han furtat perquè els drets són irrenunciables i molt malament aniríem si posarem en conflicte el dret dels valencians a una ràdio i televisió públiques amb els drets laborals dels treballadors. Acabada una llarga i fosca etapa d'autoritarisme ha arribat el moment del diàleg, la negociació i el consens. I el Comité d'Empresa està preparat per participar en eixe nou escenari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario