miércoles, 16 de diciembre de 2015

No volem homenatges, volem justicia


El comité d’empresa d’RTVV valorem de forma positiva el procés de recuperació del servei públic de ràdio i televisió dels valencians. No obstant això, hem de mostrar la nostra preocupació perquè l'esborrany de llei no satisfà les nostres reivindicacions ni marca un camí clar per a la recuperació plena del mitjà de comunicació autonòmic. 

Per una part comprovem, amb estupor, que el PP ens utilitza com a motiu d’enfrontament polític quan el que cal esperar d’aquells que tancaren RTVV és un mínim de decència i silenci respecte al col·lectiu de treballadors.

Per altra banda, és el moment de dir les coses clares i pel seu nom: no reparar la injustícia laboral comesa pel PP és perpetuar-la. El govern valencià i els partits que el sustenten en el parlament han tingut, i tenen, l’oportunitat de fer-ho. Si més no, així ens ho prometeren durant la campanya electoral dels comicis autonòmics. Volien reparar els drets laborals dels treballadors d’RTVV. 

Valorem positivament la inclusió en el text de l'esmena que reflecteix que "en l'elaboració de la futura llei, s'haurà de tenir en especial consideració l'experiència acumulada i el sistema d'accés del personal al servei de l'antiga RTVV SAU". Exigim als partits progressistes que complisquen les seues promeses i recuperen la dignitat d’uns treballadors i unes famílies als quals- d’un dia per a un altre- se’ls va canviar el seu futur. Per això, la nova llei de creació ha de reflectir el reconeixement dels drets adquirits pels treballadors en els processos públics basats en capacitat, igualtat, mèrit i publicitat, així com l'antiguitat en l'empresa.

A més, considerem que s'està confonent la necessària emissió en proves d'un mitjà de comunicació, que s'ha de fer amb una plantilla definida i suficient, amb la reobertura provisional d'RTVV. Aquesta última solució estaria fóra del control democràtic i condemnada a ser una rèmora per al futur, tant des del punt de vista jurídic com econòmic. En qualsevol cas, ens mantindrem vigilants en què el procés siga legal i transparent.

El comité d’empresa i els sis sindicats que el composen ho hem expressat de totes les formes possibles: estem disposats a negociar i trobar una solució per evitar situacions judicials posteriors que només serien responsabilitat dels qui ara governen. El col·lectiu de treballadors d’RTVV té assumit que la retallada en el redimensionament de la plantilla serà considerable, un fet que pocs valoren. Nosaltres, com a representants dels treballadors, creguem que és possible redreçar la situació i esperem molt més de les formacions progressistes que governen i dels grups parlamentaris escollits pel poble valencià.

No hay comentarios:

Publicar un comentario