jueves, 30 de julio de 2015

Carta a Sergi Pitarch


Sr. Sergi Pitarch en el seu article d'ahir dia 29 de juliol, manifestava que tan sols un 49% dels treballadors i treballadores acomiadats en l'ERO de RTVV havien utilitzat els serveis de l'empresa de recol·locació contractada per RTVV. Desconec les seves intencions amb el titular, però he de dir-li que no m'agrada gens.

Sense qüestionar, atès que no tinc per què dubtar de la professionalitat de l'empresa contractada per al servei, encara que com vostè bé diu està sent investigada per la Fiscalia, a instàncies del meu sindicat, la CGT, això no ho diu. Recordar-li que després de la reforma laboral les empreses que realitzaren EROs havien de contractar amb una empresa privada de recol·locació, no es podia atorgar aquesta tasca als serveis públics d'ocupació que paguem tots els ciutadans, perquè tractés de recol·locar al major nombre de persones a preu 0.

Com a persona que paga els seus impostos a València, m'alegro molt que un nombre important d’extreballadors de RTVV que no creien en aquestes empreses de recol·locació i per tant no han acudit a elles per a ser recol·locats, hagen estalviat a les arques de la Generalitat 425 € per cada una d'elles en el nostre cas, i de quantitats més importants  en el cas d'altres empreses dependents de la Generalitat que han passat per EROs.

Potser també hagués estat important recordar, perquè vostè el coneix, que la llei de reestructuració del sector públic valencià obligava a la recol·locació de tot el personal laboral fix (persones que hagueren  obtingut plaça mitjançant oposició),  i excloïa entre alguna empresa més al personal de RTVV, TVV SA i RAV SA.

Finalment dir-li que jo em vaig presentar a unes oposicions a la primavera /estiu de 1989, les vaig aprovar i m'he vist al carrer als meus 55 anys, perquè un president de la Generalitat posat a dit, es va cabrejar davant d'una sentència que li deia que el seu ERO immaculat, tenia almenys 4 causes de nul·litat i, a més, no podia pagar 40 milions d '€ que li costava la sentència. La Generalitat Valenciana ha gastat a data d'hui més de 200 milions i això no s'ha acabat. Ell es va al senat, i tota la gent que ha portat l'empresa a què els valencians tinguem un deute de més de 1.200 milions euros  s'anirà de rosetes si el nou Govern de la Generalitat no ho impedeix, i nosaltres  ens hem anat a l'atur.

Els treballadors i treballadores de RTVV SAU, tenim uns drets laborals que tenim l'obligació de fer-los valer fins al final.


Vicente Melo, extreballador de RTVV

martes, 28 de julio de 2015

COMUNICAT CONJUNT DE LA MESAV I EL COMITÉ D’EMPRESA D’RTVV

La MESAV (Mesa sectorial de l’audiovisual valencià) i el Comité d’Empresa d’RTVV considerem fonamental la recuperació del servei públic de ràdio i televisió per a millorar la nostra qualitat democràtica.

Creiem que el poble valencià té el dret a recuperar, amb la màxima celeritat, uns mitjans de comunicació públics, de qualitat, igualitaris, plurals i en la nostra llengua. Es tracta d’una eina imprescindible per a fer realitat el dret fonamental a la informació dels ciutadans que recull la Constitució espanyola i la Carta dels Drets Universals.

Urgim el Govern valencià, en un termini immediat de temps, a treballar per una solució política eficaç. La MESAV i el Comité d’Empresa mostrem la nostra predisposició màxima a negociar i buscar la millor via possible per recuperar el servei públic de ràdio i televisió dels valencians.


viernes, 24 de julio de 2015

ASAMBLEA

El próximo miércoles 29 a las 18:00 convocamos asamblea en la sede de cgt, avd del cid 154 con el siguiente orden del día:
1. Situación de los trabajadores y trabajadoras de RTVV
2. Negociación con la Generalidad
3. Ruegos y preguntas

La asamblea como siempre es para afiliados y simpatizantes, rogamos puntualidad. Es muy importante que vengáis todos y todas.

jueves, 23 de julio de 2015

COMUNICAT COMITÉ D'EMPRESA

València, 23 de juliol de 2015


EL COMITÉ D'EMPRESA  RECLAMA VOLUNTAT POLÍTICA FERMA DEL CONSELL PER REOBRIR RTVV.

El Comité d'Empresa d'RTVV demana el compliment dels compromisos polítics assumits pels grups parlamentaris que donen suport al Consell. Els representants dels treballadors expressen el seu malestar després de conéixer quines són les intencions del Govern valencià respecte a la recuperació del servei públic.

Cal una voluntat política ferma per recuperar una ràdio i televisió públiques de qualitat el més aviat possible. Per arribar a aquest objectiu, és necessari abordar de forma integral els nombrosos fronts que presenta la reobertura. Entre aquests es troba el problema laboral, que afecta 1600 treballadors. Només una solució global garanteix la seguretat jurídica i l'estabilitat social que permeta complir les expectatives que demana la societat valenciana. Estem convençuts que qualsevol reobertura improvisada, provisional o parcial està condemnada a ser una rèmora per al futur, tant des del punt de vista jurídic, econòmic i de qualitat del servei.

Per aquest motiu sol·licitem una negociació integral, global i immediata que aborde el greu conflicte laboral que va generar el tancament abrupte de les emissions de Canal 9 i Ràdio 9 i l'ordre de liquidació d'RTVV SAU per part del Consell presidit per Alberto Fabra; iniciatives, totes elles, dirigides a desobeir el compliment de la sentència del TSJCV que anul·lava un ERO manifestament il·legal i contrari als drets fonamentals.

En aquest sentit, apostem per una empresa multimèdia equiparable a la que tenen les ràdios i televisions d'altres comunitats autònomes amb llengua pròpia amb una plantilla que s'adeqüe a les necessitats generades per aquest model.

Per últim, reiterem la nostra disposició a seguir treballant per una ràdio, televisió pública, de qualitat i al servici de la societat valenciana.


Subscriuen este comunicat els 6 sindicats presents al Comité d’Empresa: CCOO. IV, CSIF, USO, UGT i CGT

jueves, 9 de julio de 2015

COMUNICAT DE CGT

Encara que no solem fer cas a rumors, comentaris ni notícies no confirmades, davant algunes de les afirmacions que están circulant els últims dies per les xarxes socials, la S.S.  de CGT a RTVV vol aclarir les següents qüestions:
  •        CGT no ha proposat en cap reunió que les seccions sindicals de RTVV havien de col·locar als seus afiliats en la propera reobertura de RTVV, si finalment es produguera.
  •          CGT tampoc ha proposat mai com a condició que els seus afiliats havien d'entrar en la nova RTVV.

Aquestes dues qüestions van en contra dels nostres principis i qui vullga donar-les suport  per explicar la nostra eixida a l’hora de confeccionar una proposta unitària per a la reobertura de RTVV està mentint i buscant una ruptura, que nosaltres no tenim prevista fer.

La CGT sempre ha manifestat, aixó si, que abans d'arribar a un acord final amb el nou govern, la posició de la nostra Secció haurà de ser aprovada per la nostra assemblea. Com sempre hem fet.

El 23 març 2014 CGT va decidir no signar l'ERO d'extinció i va denunciar l'acord davant l’Audiència Nacional. Pensem que gràcies a esta acció aprovada per la nostra assemblea, en aquest moment estem en condicions d'aguantar el fil de la reobertura de RTVV. Si no s'hagués fet així, seríem només espectadors de totes les maniobres que s'estan produint en aquests moments. La voluntat de la nostra Secció Sindical es continuar treballant amb la resta de companys del Comité d’Empresa per a que aquesta reobertura es produixca el més prompte posible i amb els criteris objectius que sempre hem defenssat.

Des del 24 de març CGT ha defensat sempre la mateixa postura, que es pot consultar en el nostre blog, i que es resumeix en reobrir RTVV, i defensar la voluntat i els drets de totes les persones afectades per una decisió il·legal i interessada de l'anterior govern de la Generalitat. També exigirem responsabilitats a les persones que ens han portat a esta situación. No es poden anar de rosetes, i lluitarem per no caure en els mateixos errors que van portar als mitjans públics de comunicació valencians al descrèdit al què van arribar.

Estem segurs que encara ens queda un tortuós camí per recorrer, però sens dubte el resultat final haurà pagat la pena.

Salut i a seguir lluitant. Tornarem!


miércoles, 8 de julio de 2015

EL COMITÉ D’EMPRESA DISPOSAT A COL·LABORAR EN EL PROCÉS DE REOBERTURA DE RTVV

Sol·licita entrevistar-se amb Ximo Puig, Enric Morera i els tres liquidadors nomenats pel Consell.

El Comité d’Empresa de RTVV ha remés hui una carta al president de la Generalitat, Ximo Puig, en la qual sol•licita una reunió per tractar “la complexa qüestió de la reobertura de RTVV i abordar que, en este cas, els treballadors no som el problema, sinò que formem part de la solució”

El Comité d’Empresa valora l’anunci fet per Puig, en el seu discurs d’investidura, de reobrir RTVV  i de convertir-la en una empresa sostenible econòmicament, independent i plural. “Són principis que compartim plenament perquè fa anys que estem reclamant-los; precisament  ho hem fet repetidament davant  qui va fer de Ràdio 9 i Canal 9 instruments al servei d’un partit”, apunta la carta remesa pel Comité d’Empresa.

L’inici de la legislatura ha creat legítimes expectatives en el col·lectiu d'ex-treballadors de RTVV que ha sigut injustament despatxat.  En este sentit, els treballadors assumeixen el repte de posar en marxa RTVV en un període inferior a tres mesos, ja que són l’únic col·lectiu que, per la seua experiència i coneixement de les instal·lacions,  pot fer-ho possible. “La data del 9 d’octubre és compartida pels treballadors en tant que assumim el repte de fer possible que siga una realitat”. 

Carta a Enric Morera
El Comité d’Empresa també ha adreçat una segona carta al president de les Corts, Enric Morera, una volta coneguda la voluntat del Consell de traslladar a la cambra autonòmica el debat sobre el model audiovisual valencià, incloent-hi la reobertura de RTVV.

En la seua missiva a Morera, els sindicats asseguren ser  conscients  que “cal avançar cap a una reordenació de tot l'espai audiovisual però entenem que això no pot ajornar la recuperació el més aviat possible de la ràdio i la televisió públiques,  per la qual cosa considerem que esta qüestió cal abordar-la de forma urgent i diferenciada”.

El Comité, a més de sol.licitar una reunió amb el president  de les Corts, manifesta la seua “disponibilitat a participar en qualsevol dels fòrums o comissions que les Corts habiliten per abordar la qüestió”, i contempla la reobertura de RTVV “com un acte de recuperació de drets col•lectius. Una iniciativa que abasta  tot el sector audiovisual valencià,  profundament afectat pel tancament de RTVV; l’àmbit cultural i la política lingüística”.

Oferta als liquidadors
Finalment, el Comité d’Empresa s’ha dirigit també als nous liquidadors de RTVV, nomenats ahir pel Consell amb la finalitat de confeccionar un informe exhaustiu sobre la situació de RTVV per al futur restabliment de les emissions .

En la carta a Francisco Gómez Barroso, Agustín Arenas Morcillo i Ignacio Baixauli González  el Comité d’Empresa es posa a disposició dels liquidadors per a facilitar la seua tasca, ja que l’empresa ha quedat sense personal des del passat 30 de juny, quan es va acabar d’executar  l’ERO d’extinció.  El Comité  sol·licita formalment una entrevista “per abordar qualsevol procés que permeta, en primer lloc, fer un diagnòstic real sobre  la situació exacta de RTVV SAU i,  seguidament, la seua reobertura”.




Divendres 10 de Juliol, 12:00 hores: Tots al Palau per la reobertura de RTVV


jueves, 2 de julio de 2015

TORNAREM


L'ERO acordat ja ha finalitzat. Estem els més, en les llistes de l'atur i uns pocs en un parell d'empreses de la Generalitat on els esperen amb els ganivets afilats. El moniato ha mort matant i esperem que no traspasse també el seu malnom al nou president de la Generalitat. Ha mort matant i gastant-se els diners de tots a cabassos, sense que hi haja cap contraprestació.

El nou Consell s'ha posat a treballar i ha decidit obrir una comissió per tractar la reobertura dels mitjans públics de comunicació. Esperem que servixca per alguna cosa i no es tracte d'eternitzar la solució, que és per al que se solen fer les comissions. Esperem que també servixca per dur a presó a diversos dels nostres alts directius que ens han portat a la situació a la qual va arribar, i s'han anat de rosetes i amb les butxaques plenes.

En el cas de RTVV, com més s'eternitze la reobertura, més diners els costarà als valencians que no són culpables de res i no tenen per què fer-se càrrec de la mala gestió dels seus governs de torn.
Des de CGT entenem la complexitat de la situació i no dubtem (per ara) de la bona voluntat de les persones que treballen a la reobertura, però no consentirem, que no es tinguen en compte els drets individuals de les persones acomiadades.

Cada dia estem més contents d'haver impugnat l'ERO, tot i que més sols que a la una, i aquesta demanda serà la garantia per fer les coses de forma correcta.


COMPANYS I COMPANYES: RTVV TORNARÀ!